Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Piskan och kylan viner

Det har blivit kallt i Sverige i dubbel och kanske tredubbel bemärkelse. Utsatta grupper, sjuka och arbetslösa slussas mellan myndigheter. Veckans ”Uppdrag granskning” i SVT handlade om en kvinna som behandlats illa av olika myndigheter. Det slutade med att kvinnan tog sitt liv. Fruktansvärt! Under den efterföljande debatten deltog en moderat riksdagsman som gav intrycket av att inte riktigt ha förtått konsekvenserna av den egna politiken.
 
Den kalla vintern kan för oss som har tillgång till värme, ett jobb och bostad kännas ganska mysig. Det är en kall vinter även på sydliga breddgrader. Runt om i världen fryser hemlösa människor ihjäl. Ruggigt och hemskt, tyvärr kalla fakta.
 
Klassamhället växer i Sverige. Fler människor kommer sannolikt att bli hemlösa innan det blir en kursändring och rättvisare fördelning mellan de som har en trygg tillvaro och de som piskas att leva i en otrygg tillvaro. Klimatet hårdnar och det blir kallare och kallare..
Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: