Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Mauderater med minst empati

Utdrag ur färsk rapport:
”Sverige har blivit kallare: okänsligare, hårdare och mindre omhändertagande. Det anser en majoritet av svenskarna. Många anser att det är en hjärtlöshet som brer ut sig, särskilt när det gäller hur sjuka nu hanteras. Samtidigt efterfrågas politiker med ”hjärtat på rätta stället”, politiker som är empatiska. Det är en viktig egenskap hos politiker anser 9 av 10 svenskar. Ser man till bedömningen av partiernas hjärtlighet kan det konstateras att centerpartiet med partiledaren Maud Olofsson bedöms som Sveriges minst hjärtliga och empatiska parti. Politiker av alla färger har allt att vinna på att låta hjärtat vara med i högre grad. Såväl i beslut som i hur man talar om sina förslag.” Ladda ner hela rapporten från ”KallaSverige”  här.
Annonser

1 kommentar»

  Tony Englund wrote @

Fortsättning följer kasta paj på alliansen. Jo rapporten är ju väldigt trovärdig då det är sossarnas broderorganisation LO som står bakom något som kallas Kalla Sverige och gjort rapporten. LO är för övrigt en organisation som skänker ofantliga summor pengar till sossarna av medlemmarnas pengar. Så, så var det med den trovärdigheten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: