Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Nationaldagsfirande, nja

Nationaldagsfirande, nja. Jag var i alla fall en sväng till Skeppsbron i Stockholm. Min favoritartist Sarah Dawn Finer spelade och sjöng. Möbeljätten IKEA exponeras friskt på  nationaldagen i Stockholm. Varmkorv, kaffe och bröllopsbakelser krängs för fem kronor per styck.

I Humlegården hade Republikanska föreningen picknick. Självklart blev det en promenad till Humlegården. Eventuellt kommer jag att delta på den alternativa bröllopsfesten ”Love republic” den 19 juni. Monarkin har spelat ut sin roll. Några av Republikanska föreningens argument:

Vi vill ha demokrati – fullt ut.

Monarkin går inte ihop med demokrati eftersom rollen som statschef går i arv inom en och samma släkt. Statchefen ska tillsättas på ett demokratiskt sätt efter kompetens och duglighet. Hellre folkmassa än arvsmassa!  

Vi vill ha mindre fjäsk.

I en monarki är monarken satt över alla andra människor. I ett sånt samhälle frodas fjäsk och personkult. Vi vill att Sverige ska vara ett modernt och rakryggat samhälle. Avskaffa fjäsket! 

Vi vill befria kungafamiljen.

Medlemmarna i kungafamiljen saknar den grundläggande mänskliga rättigheten att styra över sina egna liv. Att avskaffa monarkin är en medmänsklig fråga. Ge Carl Gustaf Bernadotte och hans familj den frihet de har rätt till!

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: