Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Love Republic

Republikanska Föreningen har i samverkan med Novus Opinion tagit pulsen på folket. Det visar sig att stödet för monarkin minskar och att allt fler vill ha republik. Nästan hälften av det svenska folket vill se en statschef som är demokratiskt vald. På tio år har stödet för att vilja behålla monarkin minskat med nästan 30 procentenheter, samtidigt har stödet för att avskaffa monarkin mer än fördubblats.

Mediabevakningen och propagandamaskineriet kring det stundande prinsessbröllopet är rent hysterisk. SVT kör flera program efter varandra – för att inte tala om kvällspressen med sina bröllopsbilagor.

På lördag tänker jag vara med på den alternativa festen Love Republic. Mikael Wiehe är en av många artister som kommer att uppträda. Fler och fler blir medlemmar i Republikanska Föreningen. Det känns helt rätt. Hela grejen med monarkin är förlegad. Jag tycker faktiskt synd om kronprinsessan Victoria och hennes blivande make och prins Daniel Westling.

De beräknade kostnaderna för prinsessbröllopet beräknas bli 100 miljoner kronor! Det är inte klokt! Tänk vad alla dessa pengar istället kunde ha använts till. För Sverige i tiden!

Det är enkelt att bli medlem i Republikanska Föreningen. Kom med vetja!

Annonser

1 kommentar»

[…] mer om andra som skriver om detta; Leif Mettävainio, Kulturbloggen, Rabiatfeminism, Jakop […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: