Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Härligt med vänster

Det har varit en intensiv och händelserik vecka, och veckan är inte slut än. I tisdags var jag på Klimatlägret ”Omställning för klimaträttvisa”  i Eda. Miljörörelsen samlar krafterna efter fiaskot i Köpenhamn och försöker sätta press på politikerna inför valet i september. Jag var inbjuden till lägret och medverkade i ett panelsamtal som handlade om tillståndet för gamla och nya folkrörelser. Det var en bra tillställlning. Jag tror jag lyckades förmedla en touch av facklig närvaro och globalt fackligt arbete. Jag kände mig varken gammal eller ung. Det var en blandning av ungdomar, medelålders och äldre deltagare.

Mitt i lunchpausen ropade en ung och engagerad kvinna: Om tretti minuter kör vi igång seminariet om strukturer och mötesteknik, kom till det stora tältet! I bakgrunden spelades musik av Hoola Bandoola Band, Björn Afzelius, Mikael Wiehe och Nationalteatern. Det är sånt jag gillar – att göra saker tillsammans, engagemang och vänster. 

Igår kväll var jag på ett internationellt möte i Helsingborg som handlade om  människors möjligheter, mänskliga rättigheter i arbetslivet och om den politiska situationen i Turkiet. Det var också ett bra möte.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: