Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Coop och barnarbete

Nu är Coop i blåsväder igen. För en tid sedan avslöjades Coops tvivelaktiga affärer med bemanningsföretaget Student Consulting. Bemanningsföretagets anställda och fd anställda vittnade om hårda och omänskliga krav på arbetstempo och prestation. Denna gång handlar det om inhuman produktion, tvångsarbete och barnarbete vid Coops leverantörsfabriker i Asien. Egentligen borde man inte bli ett dugg förvånad. Avarterna och den värsta formen av kapitalism skyr inga medel. Coop har gått ut med ett pressmeddelande och förklarar sin syn.

När de stora klädkedjorna i Sverige kränger jeans för 199 kronor så ska man ta sig en allvarlig funderare. Jag har fått uppgifter direkt från ”branschen” om att inköpspriset, alla kostnader inklusive produktion är runt 8 US dollar. Det motsvarar ca 59 kronor. Det säger sig självt att arbetarna som producerar dessa jeans inte har det så bra.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: