Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Byt regering

Fyra år till med den borgerliga regeringen leder till en katastrof för den svenska modellen. En stor majoritet av arbetsgivarna vill precis som facket ha ordning och reda på arbetsmarknaden. En del av oss har fått det ekonomiskt bättre. Sjuka och arbetslösa betalar andras skattesänkningar och får försämrade ersättningar.

Det blir tystare på arbetsplatserna. Kritik av brister på jobbet kan få absurda konsekvenser. Borgerliga politiker slåss med varandra om marginalväljarna till höger. Deras budskap är att fackets makt ska minska. De vill sänka lönerna. De vet att med en svag fackföreningsrörelse som inte kan sätta pris på arbetet så kan man lyckas. Det här är absolut fel väg att välja/gå. Lokala, regionala, centrala och globala fack behövs, kanske mer nu än någonsin tidigare. Fria och oberonde fackföreningar har historiskt bidragit till frihet och demokrati i många länder. Avsaknad av fria och oberonde fack leder till ojämn fördelning, konflikter och klassklyftor. Kina som har haft en gigantisk tillväxt visar att det finns behov av förändring. Miljontals kineser får inte ta del av tillväxten. 

Annonser

4 kommentarer»

  Per-Arne Nordqvist wrote @

Nu duggar utspelen tätt från Allianskamraterna. Föräldrar ska hämtas med polis till skolan och sitta där under lektionerna. Man ska sälja ut delar av Vattenfall och privatisera den inhemska utvecklingen av förnyelsebar energi pga att Vattenfall investerat stora pengar i kolkraft i Tyskland. Ansvarig minister är Maud Olofsson! Man ska skicka gröna brev till misstänkta sexförbrytare
Läste för ett tag sedan om ett litet barn som skrev att jag är ”att jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker”. Det är många i alliansregeringen som har otur när de tänker verkar det. Maud Olofsson, Jan Björklund och Beatrice Ask är några i den raden.

  leifmettavainio wrote @

Så sant, så sant P-A. Det gamla uttrycket systemskifte börjar göra sig gällande om inte det svenska folket ser till att det blir regeringsskifte.

  Anne Ringmann wrote @

Så underbart skrivet! Hoppas folk röstar bort alliansen. Nu håller vi tummarna för att de säger tack o adjö!

  Britte-Marie Sandberg wrote @

BRA skrivet!! Dax att människor vaknar upp
nu……Se till att vi Tillsammans!! Måste byta
regering….Gäller att alla lägger sin röst på rött.. Jag vill oxå säga tack&adjö


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: