Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Mediekåta partivänner

Det diskuteras politik livligt just nu. Synd att det inte diskuterades lika livligt innan valet – på gatan, på bussen och på arbetsplatser. Då kanske valresultatet blivit ett helt annat. Den borgerliga regeringen sitter kvar och ett främlingsfientligt parti har tagit plats i Rksdagen. Många, framförallt socialdemokrater, är snabba att analysera orsaken till det urusla valresultatet. Jag tycker vi ska ta det lugnt, fundera och inte rusa iväg så snabbt. Många måste få komma till tals och ge sin bild. Somliga debattörer tycks ha haft färdigskrivna inlägg. Trodde de på förhand att valet skulle gå åt skogen? Eller är de helt enkelt mediekåta?

Min vän Thabani Mdlalose från det sydafrikanska fackförbundet CEPPWAWU har åkt hem. Jag kommer att sakna honom. Vi var ganska många inom GS som fick möjlighet att träffa honom under ett antal intensiva dagar. Folket i Sydafrika har stor erfarenhet av att bekämpa rasism och mörka ideologier.

Thabanis Mdlaloses besök uppmärksammades ganska bra. Mer om Thabani Mdlaloses besök hittar du här och här.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: