Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Om eftervalsdebatten

”Visst har socialdemokratin problem i Stockholmsregionen. Men det handlar om både medelklass och LO-grupper, för att nu inte tala om invånarna i de socialt pressade förorterna, som inte ens tycker det är lönt att rösta. Storstadsproblemet är betydligt mer sammansatt än vad medelklassdebatten pekar på. Och åtminstone för Stockholms del kan man konstatera att om nu medelklassen tycker att vi inte riktigt möter deras behov av service i ett pressat vardagsliv, så finns en motsvarande känsla bland LO:s grupper att partiet inte riktigt förstår deras problem med ett alltmer pressat arbetsliv. Socialdemokratin måste återvinna båda grupperna.

Så låt diskussionen börja med analysen av hur samhället ser ut ur vårt socialdemokratiska värdeperspektiv: problemen, intressena, resurserna, rådande värderingar och attityder. Slutsatserna får komma senare.

Utom på en punkt: arbetet med att stärka den fackliga organiseringen måste stärkas. Det är inget inlägg i medelklassdebatten. Det är ett konstaterande att utan en bättre maktbalans i arbetslivet än dagens blir det mycket svårt att driva jämlikhetspolitik.”

Det här var ett utdrag ur Ann-Marie Lindgrens gästkrönika i NSD. Många kloka ord enligt mitt tycke. Hela artikeln hittar du här.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: