Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Gränslöst solidaritetsarbete

Anna Sundström och Jens Orback från Olof Palme Internationella Center är med på GS internationella utbildning på Rönneberga kursgård.

Tredje och sista dagen på GS internationella utbildning. Många viktiga områden finns med på programmet. GS internationella strategi, globala ramavtal, uppförandekoder, skogscertifiering, framtida projekt, verksamhet och en hel del annat diskuteras.

Jag tror att samtliga deltagare inkluderat mig själv kommer att vara ganska ”tomma i bollen” innan vi åker hem. Internationell verksamhet och fackligt solidaritetsarbete känns viktigare nu än kanske någonsin tidigare. Om vi blir ännu bättre inom detta område så är jag ganska övertygad om att också främlingsfientligheten kommer att minska. Det hänger liksom ihop. Solidaritet har inga gränser. Globalt fackligt arbete gör skillnad.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: