Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Makt korru(M)perar

Moderaternas nya partisekreterare Sofia Arkelsten verkar vara både naiv och okunnig. Att som folkvald riksdagsledamot inte tacka nej till gratisresor tyder på grov omdömeslöshet. Oljejätten Shell och Arkelsten har gått hand i hand med varandra. Det gamla uttrycket ”makt korrumperar” passar bra i denna solkiga historia. Ingen är perfekt. Alla har vi fel och brister. Aftonbladets moderatkramare Lena Mellin kräver att Arkelsten ska avgå.

De etablerade riksdagspartierna har på senare tid gett uttryck för att ha som ambition att komma överens över blockgränserna om hur och när man ska ta tillbaka de stridande svenska soldaterna från Afghanistan. Det kan väl vara bra. Det som tyvärr inte diskuteras är det nuvarande upplägget. Varför är Sverige en lakej åt USA i det meningslösa kriget?

Om nu partierna har för avsikt att göra upp med varandra om kriget i Afghanistan, kan man väl också gör upp med varandra i andra frågor t ex arbetslösheten. Denna vecka är drygt 218 000 öppet arbetslösa i vårt land. Skrämmande många av dessa är ungdomar. Det finns forskning som visar att många ungdomar riskerar att kanske aldrig få ett riktigt arbete. Kliv upp ur bunkrarna och ta tag i arbetslösheten. Politik är att vilja!

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: