Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Stoppa utförsäkringarna

Nu jäser det, inte bara hos Svenska Kyrkans präster och biskopar. 108 läkare protesterar mot Försäkringskassan, lagen och den förda politiken som kastar ut sjuka från försäkringen. Egentligen är det konstigt att läkarna protesterar först nu. Yrkesgruppen läkare är rejält tilltufsad då de överprövas hårt och hjärtlöst med stöd av lagen. Patienters hopp byts ut mot förtvivlan. Det här måste få ett stopp. Den borgerliga regeringens klasspolitik blir allt tydligare. Samfällt skriver 108 läkare på SvD debatt:

”Vi kräver att statsmakterna omedelbart slutar att skada de långvarigt sjuka genom en omänsklig lag. Utförsäkringarna måste stoppas nu. Skrota förslaget att ta bort vårdpersonalen från den särskilda arbetsförmågebedömningen. Utred snarast om en mänskligare lag, och sätt snarast in nödvändiga resurser för att nå en verklig rehabilitering för dem som drabbats av sjukdom.”

Det är bara att instämma.

Stoppa utförsäkringarna!

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: