Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Gum(m)iryggarna

Läkare, präster, biskopar, socialdemokraterna, LO och många andra inklusive en del företrädare för de små partierna i den borgerliga regeringen har protesterat mot den orättfärdiga och dåliga sjukförsäkringen.

Gummiryggarna i regeringen ger sken av att ha backat inför den massiva kritiken mot sjukförsäkringen som sparkar mot dem som redan ligger. Eller har regeringen egentligen backat? Jag mår illa av deras politik. Till varje pris, med ett skenheligt smile har de sänkt skatten och försämrat välfärden.

Aftonbladets moderatkramare Mellin är inte heller belåten. Regeringen får svidande kritik för sitt försiktiga försök till lapp och lagande av sjukförsäkringen.

Fredrik Reinfeldt ställer inte upp i en debatt mot Håkan Juholt, svagt.

Godis- och bonusregnet till misslyckade direktörer fortsätter. När löntagarnas löner ska fördelas då ska de minsann hållas igen. Inte nog med att somliga får astronomiska ersättningar, de betalar också för lite skatt. En direktör som får 10 miljoner kronor i vinstbonus betalar 25 procent i skatt. Om en vanlig anställd får en bonus på 10 000 kronor så betalar hon/han närmare hälften i skatt. Det är orättvist och perverst. En klass- och elitpolitik, ingenting annat.

AB   mer AB

Annonser

2 kommentarer»

  Olov wrote @

Hej, Leif! Upptäckte din blogg i dag. Bra och intressant läsning. Allt gott hälsar jag!

  leifmettavainio wrote @

Tack Olov! Ja, jag försöker hålla liv i min blogg. Vi hörs och syns framöver.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: