Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Om (S) och sättpotatis

 

Det blev ett ganska traditionellt Första maj firande med demonstration från Humlegården till Norra bantorget i Stockholm. Den där riktiga ”glöden” infann sig inte riktigt. Det kändes faktiskt något avslaget. Det något kylslagna vädret gjorde säkert sitt. Att Håkan Juholt valde att tala i Falun/Borlänge känns också snopet, när han nu hade chansen att tala i Stockholm. Tommy Waidelich var årets huvudtalare i Stockholm.

Vi hann också med en tur till vår lilla gröna kolonistuga under helgen. Äppelträden fick en välbehövlig ”makeover”. Sättpotatisen (bilden) gror fint och väntar på att bli satt/planterad.

Socialdemokraternas budgetmotion presenterades idag. Ett program för full sysselsättning, med ett avskaffande av det misslyckade FAS 3, investeringar i utbildningar som leder till jobb, stärkt samverkan mellan samhälle, näringsliv och akademin, ökat stöd till forskning inom tjänstesektorn, en satsning på bättre och mer attraktiva jobb inom vård och omsorg, och en tydlig arbetslinje så att sjuka och arbetslösa kan komma åter i arbete. Mer om budgeten hittar du här.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: