Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Det (s)vänger i politiken

Att backa eller ändra sig i politiken kan vara en styrka. Jag tänker på socialdemokraternas vändning i frågan om Libyen. Riksdag(s)ledmöterna Urban Ahlin och Peter Hultqvist gör en omsvängning och argumenterar för en förlängning av Sveriges militära insats i Libyen på DN debatt idag. De tittar också framåt och skissar på humanitära och civila insatser för folket i Libyen:

”Sverige bör etablera sig som en långsiktig partner när det gäller uppbyggnaden av det civila samhället och demokratiska strukturer i Libyen. Här bör Sverige vara berett att redan nu deklarera en vilja till ett långsiktigt åtagande. Särskilt måste kvinnors situation och deras möjlighet att delta i samhällsuppbyggnaden uppmärksammas.”

Det är inte fegt att göra omsvängningar i politiken. Det kan tvärtom skapa respekt, i alla fall på lång sikt. Artikeln i sin helhet hittar du här.

SvD  Röda Berget

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: