Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Fängslande möte

Nordisk Grafisk Union, NGU, höll i går sitt Unionsmöte på Långholmens konferens i Stockholm. NGU har sju medlemsförbund med cirka 45 000 medlemmar i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och Färöarna. NGU är en facklig kraft som samordnar sin verksamhet och upprätthåller nätverk på den nordiska, europeiska och globala fackliga arenan.

Två färska rapporter presenterades, en rapport om om utbildning och en rapport om arbetsmiljö. Lennart Gunnarsson , arbetsmiljö-ansvarig i GS presenterade rapporten om arbetsmiljö. Den kartläggning som är gjord visar att det inte är så stora skillnader i den grafiska sektorn mellan länderna i Norden. Danmark får i dagsläget anses som föregångare eftersom den danska staten stöttar det partssammansatta arbetsmiljöarbetet. I Sverige har som bekant den borgerliga regeringen gjort stora nedskärningar inom arbetsmiljöområdet.

Unionsmötet valde en ny ledning. Bjarne Nielsen från fackförbundet HK/Privat i Danmark avtackades efter två år som NGU:s ordförande. Tommy Andersson, GS och Anders Skattkjaer från Fellesforbundet i Norge ska tillsammans leda grafikernas nordiska union, NGU.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: