Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Frihetskampen i Gaza

Inför frihetsflottan Ship to Gazas seglats skriver ett antal kända svenskar en artikel som idag publiceras i SvD. De visar att de bryr sig och stöttar Gazas folk:

”Nöden som råder i Gaza är inte resultatet av någon naturkatastrof, utan av politik. Blockaden är beslutad i politiska församlingar och kan enbart upprätthållas med hjälp av vapenmakt. Detta betyder att det krävs politiska beslut, i Israel men också i det internationella samfundet, för att häva blockaden.

Men uppenbarligen räcker inte politikernas handlingskraft till för att de ska leva upp till sina egna stolta deklarationer om mänskliga rättigheter och folkrätt. De behöver hjälp på traven från oss medborgare.

Det är den hjälpen Ship to Gaza/Frihetsflottan erbjuder. Själva idén är enkel. Blockaden strider mot i stort sett allt som det internationella samfundet säger sig stå för.”

Artikeln i dess helhet hittar du här.

Annonser

1 kommentar»

  Ol Gregg wrote @

Du har uppenbarligen bara följt en sida av debatten. Fråga vilken person från västvärlden som helst som faktiskt haft kontakt med en Israel, eller överhuvudtaget levt i Israel, så skulle du veta att Israel ger ut sjukvård, mat, pengar till ”Palestinier” och Gaza, samt att många av arabvärldens ledare åker till just Israel för att få vård… För att sedan återgå till att smutskasta landet och mana till våld mot dess innevånare.

Problemen i Gaza är detsamma som i övriga arabvärlden och beror på för höga födelsetal, den förslöande effekten av Islam(guds vilja är viktigare än t.ex. forskning och utveckling).

Läs på lite mer från andra hållet också, för svensk media är så vänsterdominerat att du knappast fått en rättvis bild.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: