Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Demokratin lever

Igår besökte jag som hastigast SSU:s kongress i Stockholm. Det gjorde jag med blandade känslor. Runt ABF Stockholms hus där kongressen hölls stod polisbilar parkerade. Alla som gick in i huset kontrollerades noga av säkerhetsvakter. Poliser fanns inne i lokalerna. Säkerhetsåtgärderna hade vidtagits efter de grymma terrordåden i Norge, efter bomben mot regeringsbyggnaderna och efter slakten av ungdomar på AUF:s läger på Utöya. Numera är det inte riskfritt att jobba politiskt på våra breddgrader. Kanske har det aldrig varit helt riskfritt.

Socialdemokrater för Tro och Solidaritet hade ställt i ordning ett ”andrum” med mycket ljus och värme i nära anslutning till kongressen. SSU kongressens deltagare fick på så sätt ett andligt rum och möjlighet att skriva några rader i kondoleansböcker. Det var ett vackert och värdigt initiativ mellan SSU och Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

Våldet har inte vunnit. Demokratin lever. Vi ska gå vidare. De politiska ungdomsförbundens medlemsantal ökar. Det är bra. Ungdomar är kloka. De tar ställning mot orättvisor, sånt som är fel och mot våldet.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: