Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Enigt GS industrisamordnar

Idag beslutade GS förbundsmöte att ställa sig bakom Facken inom industrins avtalskrav inför den stundande avtalsrörelsen. Det innbär krav om 3,7 % dock lägst 910 kr samt en lägsta löneökning om 560 kronor imånaden. Dessutom ingår krav på utökad föräldralön, kompetensut-veckling och rehabilitering. Förbundsmötet beslutade att avvisa LO-styrelsens rekommendation om gemensamma krav inför avtal 2012.

P-O Sjöö, GS förbundsordförande om nej till LO-samordningen:

– GS stöder tanken på en solidarisk lönepolitik med krav på höjda reallöneökningar som utgårfrån principen lika lön för lika och likvärdigt arbete samt jämställda löner och arbetsvillkor. Vi tycker trots detta att det är obalans mellan löneökningsutrymme och extrasatsningar i LO:sförslag till samordning. Vi kan aldrig riskera våra medlemmars reallöneutveckling. Samtidigt har vi att ta hänsyn till alla de lågavlönade kvinnor som är medlemmar i vårt förbund. Därför är konstruktionen i LO:s förslag tyvärr omöjlig för oss att anta.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: