Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Vänliga Posten

Mitt liv har tagit en ny riktning. Jag har valt att leva ensam. Igår flyttade jag till en ny fast adress på Södermalm i Stockholm. Allt flöt bra och grabbarna från flyttfiman gjorde ett bra jobb. Allt var bra tills jag upptäckte att det inte fanns el i min nya hyreslägenhet. Många svordomar och några samtal senare fick jag löften om att elen skulle kopplas in, i alla fall till idag. Det hjälpte inte. Det kändes som att dagen var förstörd -den första dagen i mitt nya liv.

Senare på dagen ringer det på dörren. Jag öppnar, det är ett bud från Posten som ler och säger: ”Och det här är Leif Mettävainio? Välkommen hit, det är jag som kommer dela ut din post.” Den glade mannen ger mig ett kuvert och en lokaltidning. Tänk vad lite vänlighet kan göra susen. Min dag var räddad och jag känner mig också välkommen. Life is a flower!

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: