Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Inga nazister på våra gator!

Igår var vi många som hade samlats på Slussen i Stockholm. Vi tog ett kraftigt avstånd mot rasismen och krävde: Inga nazister på våra gator! Timmarna innan hade nazister genomfört demonstrationer i närheten. Rassarna och nassarna solkar ner den fina inramningen av Nobelfestligheterna. Tack och lov fick de ordentligt motstånd av oss som tågade i ett långt fackeltåg från Slussen till Medborgarplatsen, där mötet fortsatte.

Tyvärr är tillståndet i arbetarrörelsen inte det bästa. Om man ska tolka opnionsundersökningarna så har väljarna gett upp den kollektiva och solidariska modellen. Jag tillhör dem som trots allt tror att det kommer att vända. Vi är ganska många som kommer att kämpa vidare för ett regeringsskifte 2014. Vi behöver varandra. Man kan inte bygga ett samhälle utifrån individer som drar åt olika håll. Skattesänknigar som drabbar de mest utsatta är ingen framgångsväg.

Jag lyfter på hatten för Tomas Tranströmer och Nobelpriset i litteratur. Jag har tyvärr inte läst en rad av honom, ännu.

Det här med sociala och digitala medier är något som jag funderar en hel del över. Jag har medvetet valt att ligga ganska lågt med att skriva om mitt privatliv på bloggen. Kanske kommer jag att öppna/lyfta på locket något, vi får se. Det är enklare att skriva mer om det privata på Facebook, i alla fall känns det så för mig. Jag mår bra och är förbaskat lycklig, jag älskar livet, så enkelt är det. Jag har fått ny kraft och energi – power! Jag besöker ganska ofta kyrkan, läser, skriver, fotograferar, lagar god och nyttig mat, tränar och går långa stadspromenader. Spotify är också något som jag älskar. Så fort jag kommer hem till min nya lya på Södermalm så slår jag på datorn och spelar musik, både ny och gammal. Visst produceras det en hel del bra musik, men jag tycker nog att musiken var något bättre förr.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: