Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

Klara skiljelinjer

Jag har legat ganska lågt med att publicera inlägg på min blogg. Visst finns det en hel del att skriva om. Nyligen besökte jag Sydafrika och  ANC:s hundraårsjubileum i Bloemfontein. Det var en trevlig tillställning med mer än 100 000 deltagare. Jag träffade många intressanta personer och utökade mitt nätverk. Bland annat träffade jag Mama Mandela samt hennes och Nelsons dotter Zinzi.

Jag lyssnade på partidledardebatten i Riksdagen tidigare idag. Håkan Juholt var lysande. Det finns klara ideologiska skiljelinjer i svensk politik. Jag bläddrade som hastigast i Expressen. Det är förskräckligt hur huvuddelen av medierna förföljer Håkan Juholt. Det har utvecklats mot mobbning. Hur orkar karln? Det spekuleras och konspireras om partiordförandens framtid. I Sydafrika sluter man upp kring sina ledare. Vi har en hel del att lära av våra systrar och bröder.

Annonser

1 kommentar»

  Cecilia Davidsson wrote @

Det är klart, att dom förföljer honom i media, hånar honom och använder ordet KRIS i alla lägen: ALLIANSEN ÄR JU LIVRÄDDA FÖR HONOM OCH HANS ENORMA KAPACITET!!! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: