Leif Mettävainio

Förespråkar och skriver om internationell solidaritet, hållbar livsstil, rättvisa och en hel del annat. Jag fotograferar en hel del – och ibland, om jag får säga det själv, blir det riktigt bra.

En pinsam hi(s)toria

Med sådana vänner behöver man inga ovänner. I går valda Håkan Juholt att avgå från sitt uppdrag som ordförande för Socialdemokraterna. Det blev till slut ohållbart. Jag fattar inte hur karln har orkat att jobba i motvind under så pass lång tid. Håkan fick aldrig chansen, tyvärr, tyvärr.

Det är inte medierna som avsätter våra ledare, det gör vi så bra själva. Månader av läckor, utspel och knivar i ryggen mot varandra påverkar helheten i negativ riktning. Att det sedan finns journalister som bland annat Aftonbladets moderatkramare Lena Mellin är en annan sak.

Sällan har jag sett, hört eller känt någon med så mycket humor som just Håkan Juholt. Håkan är både ”vanlig” och rolig – en kombination som kanske inte gått hem fullt ut. Han var fullständigt lysande i partiledardebatten i Riksdagen tidigare i veckan. Juholt gjorde de ideologiska skiljlinjerna tydliga. En grining moderatledare och statsminister förlorade stort i debatten.

Politiken har försvunnit och den moderatledda regeringen har under lång tid fått styra utan opposition. Sveriges regering har egentlign bara haft en enda fråga på sin agenda – att sänka skatterna. Nu börjar de själva inse att välfärden inte går att finansiera med 100 miljarder mindre i intäkter. Det är också därför de avstår/gör en paus med det femte skatteavdraget. Hur man än vänder och vrider så är de flesta till stor del både i själ och hjärta Socialdemokrater.

Håkan Juholt kommer snart att ersättas av någon annan. Han eller hon som väljs kommer att få ett ytterst svårt uppdrag. Ska cirkusen fortsätta eller kommer Socialdemokraterna att bli ett seriöst alternativ? Jag hoppas att botten är nådd och att det snart ska vända…

DN

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: